Kunnen elektrische scooters en motorfietsen helpen tegen diefstal?

Is een elektrische scooter de toekomst tegen scooter diefstal? Er zijn twee aspecten aan criminaliteit. Een daarvan is de misdaad die mogelijk wordt gemaakt door scooters, die volgens de recente cijfers in Nederland het afgelopen jaar in ieder geval aanzienlijk hoog is op jaarbasis. In Londen zet de politie verschillende tactieken in tegen diefstal. Zoals meer wendbare scooters in plaats van de grote zwaargewicht BMW’s om hen in staat te stellen te volgen waar de dieven gaan, op afstand bestuurbare spikes en fluorescerend “DNA” spray zodat ze de dieven later kunnen vangen. 

Waarom worden scooters gestolen?

Het andere aspect is echter diefstal van de scooter zelf. Sommige scooters zullen vervolgens door de dieven worden gebruikt voor hun eigen misdaad, maar sommige zijn natuurlijk ook voor wederverkoop, export enz. Met deze cijfers in het achterhoofd, is het geen verrassing dat de verzekeringstarieven uitdagend worden voor bestuurders. Hoewel misdaad een groter probleem is dan emissies, zouden we willen voorstellen dat er een oplossing is voor beide en dat komt in de vorm van: een elektrische scooter kopen.

Hoe verklein je de kans op een gestolen elektrische scooter?

Hoewel het duidelijk is dat elektrisch de emissie-uitdaging aankan, kan het ook het diefstal probleem aan. De reden hiervoor is dat de meeste elektrische bromfietsen en sommige van de goedkopere motorfietsen worden geleverd met verwijderbare accu’s. Haal de batterijen eruit en het wordt nutteloos voor dieven.

Als de elektrische scooter alsnog werd gestolen, zou een dief dan de prijs van een nieuwe batterij willen betalen van ongeveer €700? We betwijfelen het, op dezelfde manier zouden ze voor een benzinemotor niet veel minder willen betalen dan voor een gestolen bromfiets als ze er een nodig hadden?

Met betrekking tot verzekeringen als een uitdaging voor aspirant-rijders. Verzekeraars zouden juist om deze reden het gebruik van elektrische bromfietsen eigenlijk ook moeten aanmoedigen en van het “uitnemen van accu’s” een voorwaarde maken om ze minder te verzekeren op benzine. Deze besparing zou dan gaan naar het verminderen van overheadkosten voor elektrische aankopen die momenteel worden betaald over hun benzine-equivalenten om er een te kopen.

Conclusie

Ofwel door overheidsbeleid of keuze, de dagen van elektrische bromfietsen en motorfietsen komen eraan en dit is gewoon een ander voordeel dat ze overdragen op hun lawaaierige, vuilere en duurdere alternatieven.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *