Welke motor handschoenen zijn er?

Ook al is het niet verplicht in Nederland om met motor handschoenen op de motor te rijden, comfortabel en veilig is het wel. In België zijn handschoenen wel verplicht op de motor en mag je alleen met een complete motoroutfit de weg op. Zeker bij nat weer kun je zonder handschoenen makkelijk de macht over je stuur kwijtraken en uitglijden. Met speciale handschoenen voor op de motor blijf je ook bij nat weer gewoon grip houden op je stuur. Daarnaast beschermen ze je handen, mocht je om wat voor reden dan ook toch een uitglijder maken. Met knokkelbescherming en beschermende stukken op je vingers en de zijkant van je hand zit jij safe. Als je veel op de weg zit horen speciale motorhandschoenen tot je basisuitrusting net zoals een motorjas, motorbroek en motorschoenen of – laarzen. Er zijn handschoenen voor alle weersomstandigheden en alle seizoenen. Ze beschermen tegen zon, regen, wind en insecten. We vertellen je in dit artikel alles wat je wilt weten over de aanschaf ervan. Je zult veel plezier hebben van de handschoenen. Als je eenmaal gewend bent om met handschoenen te rijden wil je niet meer anders.

Motor handschoenen: winterhandschoenen

Motor handschoenen voor de winter zijn voor de diehard motorrijders die in weer en wind op de motor stappen. Ze zijn lekker dik, waterdicht en houden je handen heerlijk warm met hun thermovoering. Met deze modellen krijg je geen bevroren vingers en kun je je vingers blijven bewegen en je handen stevig aan het stuur houden. De gevoelstemperatuur is op de motor veel kouder dan de werkelijke temperatuur. Daarmee zijn winterhandschoenen dan ook geen overbodig luxe. Voor de echte koukleumen zijn er handschoenen met verwarming.

Tussenseizoen handschoenen

De meeste motorrijders gebruiken meerdere paren motor handschoenen omdat het Nederlandse weer verschillende varianten vraagt. En bij lange trips kan het fijn zijn om te wisselen tijdens de reis. Dan kunnen de gebruikte varianten luchten en gaan niet stinken. Tussenseizoen handschoenen zijn wat minder dik en warm dan de winter modellen. Ze zijn licht gevoerd en waterdicht zodat je handen droog blijven. Ze zijn warmer dan zomerhandschoenen en daarmee ideaal in de lente en herfst als het toch wel fris is, maar te warm voor dikke winterhandschoenen. Hiermee heb je goede grip op je stuur en daarmee op de weg onder alle weersomstandigheden. Je handen voelen comfortabel aan zonder te warm te worden door een dikke voering of te koud door een te dunne zomervoering.

Motorhandschoenen: zomer handschoenen

Zomerhandschoenen zijn motor handschoenen die je handen niet warm hoeven te houden, maar wel beschermen. Meestal zijn ze niet waterdicht omdat het zelfs in Nederland en België in de zomer minder regent. Ze zijn licht gevoerd of niet gevoerd en hebben vaak mesh of geperforeerd leer aan de bovenkant van de handen. Hiermee zijn de handschoenen luchtdoorlatend en ademend zodat je geen zweethanden krijgt onderweg. Dit type handschoen kun je zelfs op de warmste dagen dragen zonder warme handen en optimale grip op je stuur. Sterker nog, ze zorgen voor natuurlijke ventilatie en koelen je handen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *