de Verkeersonderming

Weg van de spits

Uw goederen sneller en efficiënter afleveren? Behoefte aan een slimme planningsmodule die u helpt de files te vermijden?

Rondom Rotterdam rijden dagelijks duizenden vrachtwagens en bestelbusjes. Deze voertuigen zijn veelal gebonden aan laad- en losschema’s en venstertijden. Om de planningen goed na te leven, is het noodzakelijk om tijdens de rit zo min mogelijk met vertragingen geconfronteerd te worden. De kans op vertragingen is het grootst in de spits!

Dynamisch plannen

In 2014 wordt een dynamische planningsmodule geïntroduceerd die vervoerders ondersteunt bij het slim plannen en het vermijden van de spits. Deze planningsmodule houdt rekening met de (verwachte) files en geeft de verwachte reistijden nauwkeurig weer. Tevens worden er alternatieven voor de spits in beeld gebracht.

Grote doelgroep

Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer de helft van het aantal vrachtwagens en bestelbusjes vrij eenvoudig de Rotterdamse spits kan mijden. Door iets slimmer te plannen of net wat eerder of later te vertrekken kan er al veel worden bereikt.

Voordelen

  • De planning van de ritten is betrouwbaarder en effectiever
  • Hetzelfde aantal afleveradressen op één dag
  • Geen vertragingen meer in de spits
  • Besparing van brandstofverbruik en betrouwbaarheid levertijden
  • Zeer tevreden klanten

Beloning

Elke keer dat een bedrijf gebruik maakt van deze planningsmodule en de spits daadwerkelijk wordt gemeden, wordt een (financiële) beloning uitgekeerd. In de introductieperiode krijgen bedrijven de dynamische planningsmodule als optie aangeboden naast het eigen planningsysteem. De leerervaringen van deze bedrijven worden

Meer informatie?

Neem contact op met André Oldenburger, e-mail: Andre.Oldenburger@Infostructure.nl. Infostructure is een deelneming van ARS T&TT.

Terug naar overzicht