Hoe het aanpassen van auto’s de levens van invalide mensen bevordert

Voor mensen die geboren zijn met een handicap of deze later in hun leven helaas hebben gekregen is er niets belangrijker dan het optimaliseren van hun mobiliteit en onafhankelijkheid van de mensen om hen heen. Het liefst doen zij zoveel mogelijk zelfstandig om zo een zo ‘normaal’ mogelijk leven te leiden zonder daarbij al te veel hulp van anderen nodig te hebben. In dit artikel bespreken we hoe het aanpassen van auto’s van invaliden een positieve invloed kan hebben op hun leven en hun mobiliteit vergroot.

Toegankelijkheid vergroten

Het aanpassen van auto’s van mensen met een handicap kan de toegankelijkheid van de auto voor deze mensen vergroten. Denk hierbij aan het creëren van een lagere instaphoogte, het installeren van oprijplaten voor rolstoelen, het maken van rolstoelliften of het draaibaar maken van de stoelen zodat instappen nog gemakkelijker gaat. Er kunnen ook andere technologische aanpassingen worden gedaan om de auto toegankelijker te maken, zoals het toevoegen van handbedieningen en aangepaste stuurinrichtingen. Deze maken het rijden van een auto voor veel invalide mensen mogelijk.

Onafhankelijkheid herstellen

Zoals eerder in de introductie al genoemd werd, is onafhankelijkheid van omstanders een belangrijk aspect voor veel invalide mensen. Het aanpassen van auto’s draagt hieraan bij omdat het hen in staat stelt om zelfstandig te reizen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zelfstandig familie en vrienden bezoeken, boodschappen doen of zelfs naar werk gaan. Wanneer dit niet mogelijk wordt gemaakt door middel van aanpassingen aan de auto, moeten velen van hen vaak nog door naasten vervoerd worden waardoor zij afhankelijk zijn van hen.

Veiligheid en comfort verbeteren

Daarnaast kan het aanpassen van auto’s voor invaliden de veiligheid en comfort van invalide mensen vergroten. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van speciale zittingen en verstelbare stuurkolommen. Deze aanpassingen kunnen allemaal gepersonaliseerd worden, gezien geen handicap precies hetzelfde is. Aangepaste auto’s kunnen het risico op letsel verminderen en fysiek comfort bieden tijdens het rijden. Het ‘auto aanpassen invalide’ kan worden gedaan bij onder andere Maijers Techniek.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *