Er zijn ontzettend veel mensen met scooters in Nederland. In de grote steden wordt er veel gebruik gemaakt van scooters maar ook buiten steden natuurlijk. Juist in kleinere steden/dropjes gebruiken mensen scooters om naar andere plekken te komen. In de steden is ook veel te bereiken met het ov of de fiets. Desondanks het goede bereik pakken toch veel mensen nog de scooter. De scooter wordt veel gebruikt in Nederland omdat je al vanaf je 16e een scooter mag besturen.

Verschil scooter

Er zijn twee soorten scooters: een met geel kenteken en een met blauw kenteken. De scooter is in principe hetzelfde aan de buitenkant en heeft aan de binnenkant een ander motorblok. Daardoor kan en mag de scooter met een geel teken maximaal 45 km per uur rijden. De scooter met blauw kenteken mag en kan daardoor maximaal 25 km per uur rijden. Tot niet al te lang geleden had de blauwe in de stad de voorkeur omdat de bestuurder daarmee geen helm hoeft te dragen en op het fietspad mocht. Beiden regels zijn nu veranderd.

Scooter verzekeren

Er zijn bepaalde regels als je scooter wilt rijden, namelijk dat je een rijbewijs moet hebben, hoe hard je mag rijden, waar je mag rijden en dat je een helm op moet. Je betaalt ook wegenbelasting en je mag alleen rijden als je je scooter hebt verzekerd. Op een scooter ben je ook kwetsbaarder dan in een auto en een scooter wordt sneller beschadigd door anderen. Daarom is het belangrijk om je scooter te verzekeren (ook omdat het moet natuurlijk). Er zijn veel keuzes wat betreft een scooter verzekering en je wilt niet te veel betalen. Vergelijk daarom verschillende verzekeringen zodat jij de beste en goedkoopste scooterverzekering kunt afsluiten.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *