Nog op tijd een nieuwe tweedehandsfiets

Fietsen is prachtig mooi! Dat heb ik altijd al gevonden. Zeker als het weer goed is. Zoals een strakblauwe hemel met een zonnetje. En stel je dan zo’n heerlijk briesje voor, zo’n één waar je op de fiets geen last van hebt, maar je heerlijk tegemoet komt waaien. Onlangs had ik zulk weer met Hemelvaart en dat is voor mij en mijn vrienden standaard de dag dat wij gaan fietsen. Mijn vrienden zijn niet zulke fietsers, dus die ene keer in het jaar krijg ik ze eindelijk eens mee op de fiets. En dan zul je niet zien, gaat mij fiets kapot; vlak voor Hemelvaart.

De oude fiets

Het was niet vreemd dat de fiets stuk ging overigens. Het was mijn oude studentenfietsje en hoewel de fiets mij jarenlang goed gediend had, had de fiets wel het einde bereikt. In alle eerlijkheid schaamde ik me soms ietwat op dat oude fietsje. Het spatbord zag met tyraps vastgemaakt aan de rest van de fiets, zowel aan het voor- als aan de achterkant. De fiets was zo goed als verroest en het zadel was stuk. Dat zadel werd ook een vervelend dingetje. Het was namelijk zo dat – als het geregend had – ik continu een natte kont kreeg tijdens het fietsen. Het zadel was gescheurd, dus kwam er water binnenin, doordat dat niet snel genoeg droogde, fietste ik na elke regenbui met een natte kont.

De nieuwe fiets

Kortom: ik had een nieuwe fiets nodig. Maar echt nieuw leek me wat overdreven, daarom wilde ik eigenlijk een goede tweedehandsfiets hebben. En dan ook nog eens  vóór Hemelvaart. Het leek een heel gedoe, maar ik kwam uiteindelijk terecht bij een fietsenwinkel in Hengelo. Waar ik uit een aantal fietsen kon kiezen, natuurlijk vielen de nieuwe fietsen meteen op, maar de tweehandsfietsen waren echt wel cool. Ik vond al vrij snel een goede nieuwe fiets, waar ik geen natte kont van kreeg en die ook niet met tyraps vastzat. Dit keer weer een keurige fiets, waarmee ik wederom op Hemelvaart een goede fietstocht kan maken.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *