de Verkeersonderming

Forenzo

Uw werknemers stimuleren om eens een ander vervoermiddel te kiezen dan de auto om naar het werk te gaan? Forenzen doe je zo!

Word als MKB-ondernemer lid van Forenzo en profiteer van allerlei voordelen op het gebied van mobiliteit (vooral de fiets!) voor uw werknemers. Uw werknemers worden met concrete middelen gestimuleerd om ander reisgedrag te vertonen: minder met de auto en meer met de fiets, elektrische fiets, scooter, openbaar vervoer of een combinatie daartussen. Vooral voor werknemers met een woon-werk afstand tot 15 kilometer (enkele reis), liggen nog enorm veel mogelijkheden voor gebruik van fiets en e-bike. Werkgevers ontvangen advies en aanvullende diensten om nog een stapje verder te gaan en ook andere randvoorwaarden goed in te vullen. Denk aan het realiseren van duurzame doelen, zoals het creëren van voldoende fietsenstallingen en eventuele oplaadpunten voor elektrische fietsen / elektrische scooters of fietsbelonen.

Zelfs 1 dag in de week op een andere manier reizen draagt al bij. Met 20% minder autobewegingen in de spits (en daarbuiten) besparen we gezamenlijk 400 miljoen liter brandstof per jaar! Een besparing die voor het grijpen ligt, maar wel een gedragsverandering bij werknemers vereist. U als werkgever kunt bijdragen aan die gedragsverandering en er tegelijkertijd uw voordeel mee doen.

Voordelen

Met de concrete middelen van ForenZo:

1. Maakt u uw werknemers bewust van hun reisgedrag;

2. Geeft u hen een extra (financiële) stimulans om hun gedrag aan te passen;

3. Geeft u hen toegang tot diverse kortingsvouchers;

3. Creëert u voor uw organisatie mogelijkheden om uw bedrijf te profileren en kosten te besparen;

Werken aan duurzame mobiliteit via ForenZo werkt als volgt:

  • Uw organisatie wordt lid. Daarna kunnen uw werknemers zich kosteloos registreren waarbij ze toegang krijgen tot een zelftest over hun reisgedrag en mobiliteit. Vervolgens krijgen zij alternatieven aangeboden die passen bij wat zij belangrijk vinden.
  • Eenmaal geregistreerd krijgen uw werknemers direct toegang tot de verschillende (digitale) kortingsvouchers. Hieronder vallen onder andere een gratis verzekering bij aanschaf van een (elektrische) fiets, korting bij aanschaf of onderhoud van een e-scooter, korting bij aangesloten Slim Reizen Dealers of eventuele kortingsvouchers die vanuit (lokale) overheden beschikbaar worden gesteld op het gebied van mobiliteit.
  • U heeft daarnaast de optie om afspraken te maken met uw werknemers over het reisgedrag. U kunt hiervoor eventueel een extra beloning in de vorm van een kortingsvoucher beschikbaar stellen. Deze extra beloning kan binnen de werkkostenregeling worden gepast. Wij adviseren u hier graag over. Ook uw huidige Fietsplan kan naadloos aangesloten worden!
  • Werknemers kunnen met de kortingsvouchers zelf en zonder uw tussenkomst naar een “ANWB Slim Reizen Dealer” om de hoek en een keuze maken die bij hen past.

Meer informatie?

Neem contact op via info@forenzo.nl of kijk op: www.forenzo.nl

Terug naar overzicht