de Verkeersonderming

Fietsen verleer je nooit - werkgevers

Werkgevers sluiten regelmatig leasecontracten af voor hun werknemers. Veel duurzamer en goedkoper is het om een contract af te sluiten voor de leasebike. De leasebike kent alle voordelen van de leaseauto en nog een paar meer. Was de e-bike eerst een gewone stadsfiets met motor, controller en accu, de huidige generatie e-bikes blinkt uit in design, gebruiksgemak en efficiënt batterijgebruik. De bikes zien er goed uit waardoor het gebruik ervan laagdrempelig is.

Hoe werkt het?

Mobilys helpt u in zes stappen om meer medewerkers op de fiets te krijgen naar het werk.

1. Informeren
Op de website www.fietsenverleerjenooit.nl zijn alle gegevens over lease e-bikes, praktijkervaringen, regelgeving, routes en handleidingen te vinden. Met deze informatie krijgen u en uw werknemers een volledig beeld van de mogelijkheden.

2. Enthousiasmeren
Door concrete voorbeelden ziet u de voordelen in termen van kosten, vitaliteit en reistijd. Dit neemt bezwaren weg, maakt werknemers enthousiast en verhoogt de acceptatie van de e-bike.

3. Verleiden
Uw werknemers worden uitgenodigd en aangespoord om de bike zelf te proberen en te ervaren.

4. Proberen
Gedurende een periode van twee weken kunnen werknemers de bikes proberen. De praktijk leert hen dat de e-bike veel voordelen heeft en dat de vooroordelen zelden waar zijn.

5. Converteren
Via het programma ‘Fietsen verleer je nooit Spitsmijden’, kunnen werknemers structureel gebruik maken van een interessante leaseregeling inclusief beloning voor elke gerealiseerde spitsmijding.

6. Belonen
Door kosten en ‘Spitsmijd’-opbrengsten in een duidelijk actueel overzicht te verwerken, hebben de gebruikers direct inzicht in het financiële resultaat. Zo gaat het gebruiken van een e-bike voor woon-werkverkeer werken als een ‘money-maker’.

Meer informatie?

Wilt u weten hoe deze stappen in uw bedrijf kunnen worden geïmplementeerd? Ga naar www.mobilys.nl of neem contact op met Mobilys. E-mail: arnoud.broers@mobilys.nl. Telefoon: 030-6000720, vraag naar Arnoud Broers.

Terug naar overzicht